Shifokor tananing koronavirusga chidamliligini oshiradigan mahsulotlarni aniqladi !!!
21.03.2020
Doktor tananing koronavirusga chidamliligini oshiradigan mahsulotlarni aniqlaydi 18.03 15:06 2855 yil O'ZBEKISTON Ota-onalar.ru Ispaniyaning ovqatlanish va ovqatlanish akademiyasi mutaxassislarining fikriga ko'ra, oziq-ovqatning o'zi koronavirusni oldini olish va davolay olmaydi. Ammo infektsiyadan himoya qilish mexanizmlari va unga qarshi kurashish, shuningdek tananing tiklanish qobiliyati ovqatlanish bilan chambarchas bog'liq. Shuning uchun tananing tabiiy himoyasini kuchaytirish va infektsiyani keltirib chiqaradigan patogenlarga qarshi reaktsiyasini oshirish uchun etarlicha yaxshi ovqatlanish juda muhim, dedi ovqatlanish mutaxassisi Alma Palau. Ispaniya ovqatlanish va parhezlar akademiyasining prezidenti Juzeppe Russolilloning so'zlariga ko'ra, parhez "muvozanatli va xilma-xil" bo'lishi kerak va meva va sabzavotlar (prebiyotiklarning manbai), don, yog'siz go'sht, baliq, baliq, tuxumni o'z ichiga olishi kerak. Baliq, yong'oq va zaytun moyidagi omega-3 yog 'kislotalariga alohida e'tibor qaratish lozim. Ular yallig'lanishga qarshi ta'sirga ega va immunitetni yaxshilashga yordam beradi, deydi mutaxassis. Sog'lom uyqu, jismoniy faollik va yomon odatlardan voz kechish immunitet tizimini mustahkamlashga yordam beradi.